In de afgelopen weken zijn ook in Eindhoven Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Vanuit de gemeente is een oproep gedaan om bij te dragen aan de zorg voor deze mensen. Ook vanuit SGE wordt medische zorg geregeld voor een aantal opvang- en doorstroomlocaties. SGE Strijp doet dit voor de zorg op doorstroomlocatie Microlab. 
 
Iwona Trask is als huisarts van SGE Strijp nauw betrokken bij de zorg aan de Oekraïense vluchtelingen. Iwona voelt zich betrokken bij de vluchtelingen vanwege haar Poolse afkomst. In het huis van haar grootouders werd ook Oekraïens gesproken. Als arts kan ze zich hierdoor nuttig maken voor de vluchtelingen en voor haar collega’s. 

Het is belangrijk dat de vluchtelingen snel en goed geholpen worden om blijvende, negatieve gevolgen van hun vlucht uit Oekraïne zoveel mogelijk te beperken. De organisatie van deze zorg is echter lastig, omdat deze plaats moet vinden naast de reguliere zorgverlening en er vaak taalproblemen zijn. Bovendien past men in Oekraïne bij bepaalde aandoeningen andere behandelingen en ook andere medicijnen toe dan in Nederland. Iwona hoopt dat ze door haar inzet een steentje bij kan dragen aan de weerbaarheid van de ontheemde Oekraïners. SGE is trots op Iwona en alle andere collega’s die hun bijdrage leveren aan de zorg aan Oekraïense vluchtelingen. Delen

Informatie

Geplaatst
28 april 2022

Onderwerp(en)
Uitgelicht
Oplopend aantal besmettingen coronavirus
Oplopend aantal besmettingen coronavirus
Geplaatst: 28 juni 2022

U heeft misschien al in uw directe omgeving gemerkt, dat er weer meer mensen besmet raken. De overheid heeft zich voorbereid op een opleving van het virus, maar tegelijkertijd kan iedereen bijdragen aan het openhouden van de samenleving.

SGE tijdens de zomer minder goed te bereiken
SGE tijdens de zomer minder goed te bereiken
Geplaatst: 27 juni 2022

Van 18 juli t/m 12 september is SGE in de middagen vanaf 12.30 uur minder goed te bereiken voor de standaard huisartsenzorg.

SGE huisartsenteam in actie; 1 juli gesloten voor reguliere huisartsenzorg
SGE huisartsenteam in actie; 1 juli gesloten voor reguliere huisartsenzorg
Geplaatst: 21 juni 2022

Het huisartsenteam van SGE voeren van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Seksuologisch spreekuur bij SGE
Seksuologisch spreekuur bij SGE
Geplaatst: 10 juni 2022

U kunt bij SGE terecht voor een seksuologisch spreekuur. U kunt een afspraak maken voor vragen of klachten op het gebied van seksualiteit. Denk daarbij onder andere aan seksuele problemen binnen een relatie, seksuele voorkeuren en geaardheid. SGE offers sex counseling with a sexologist for all your questions about (and problems with) sexuality.

SGE zoekt huisartsen & centrumassistenten
SGE zoekt huisartsen & centrumassistenten
Geplaatst: 4 juni 2022

Waarom als huisarts of centrumassistente werken bij SGE? Deze vraag kunnen onze collega's het beste zelf beantwoorden! Bekijk hieronder onze wervingsvideo's.

Drukte in de praktijk
Drukte in de praktijk
Geplaatst: 25 mei 2022

Het zal u niet ontgaan zijn. Het is erg druk op de praktijk. De telefoon staat op veel momenten roodgloeiend en ook de spreekuren zijn vaak vol.